Wastips

Was babyproducten met zo min mogelijk wasmiddel

De huid van een pasgeboren baby is zacht en teer. We adviseren om met een wasmiddel te wassen wat hypo-allergeen en ph-neutraal is of gebruik een beetje babyshampoo. In ander wasmiddel zitten vaak geur- en kleurstoffen en deze stoffen zijn niet geschikt voor een teer babyhuidje.

 

Als je babytextiel koopt, staat op het waslabel vermeld op welke temperatuur je het product het beste kan wassen.

Dekentjes wassen

Als je het dekentje uit de wasmachine haalt, klop het dekentje dan niet nat uit. Zo verliest een dekentje sneller zijn vorm. Hang het dekentje uit aan de waslijn of leg het liggend te drogen. Is een dekentje gevoerd met bijvoorbeeld fleece of teddy? Trek het dekentje dan als het nat is in vorm, zodat beide stoffen hetzelfde opdrogen.

50754603321_6130415fdf_z

Het wassen van gekleurde kleding

Gebruik een beetje azijn bij de was. Hierdoor blijft het artikel meer kleurvast. Bij nieuwe spulletjes kan je kleuren behouden door een artikel een nachtje in koud water met azijn te weken. Azijn fixeert namelijk kleur. Ook kan azijn helpen bij het zachter maken van bijvoorbeeld kleding. Het onthard namelijk je wasmachine en haalt de kalk weg. Ook laat het nare geurtjes verdwijnen.

Ben je bang dat kleuren afgeven? Er zijn bij de drogisterij colour-catchers te koop. Dit zijn doekjes die je in de wasmachine mee wast. Mocht er een artikel dan toch afgeven, dan vangt dit doekje die kleur op. Ideaal!

5 Tips bij het wassen van kleding

1. Was het product niet te vaak

2. Was het product op lage temperaturen

De temperatuur die op het was etiket staat, is de hoogst toegestane temperatuur. Zestig graden is alleen nodig wanneer een product erg vies is of wanneer je bacteriën wilt doden. Je kleding kun je bijvoorbeeld vaak op een temperatuur van 30 graden wassen.

3. Droog het product aan de waslijn

Een product laten drogen aan de waslijn heeft alleen maar voordelen: het bespaart energie, de kleren blijven makkelijker in vorm en ze verslijten minder.

4. Strijk het product alleen als het echt nodig is

Als je de gewassen producten gelijk ophangt kun je de kreukvorming beperken.

5. Gebruik geen wasverzachter. Spulletjes worden hier sneller vaal van.

wastips2

Haal inspiratie uit een van onze blogs

Vorige
Volgende

Schrijf je in

Blijf op de hoogte van de leukste acties, nieuwe producten en meer...
Iedere maand verloten wij leuke give aways!